Mivel jobb a Deye?

Fedezze fel alábbi cükkünkben a Deye hibrid inverter -ben rejlő lehetőségeket, amelyek kiemelik termékünket a jelenleg piacon lévő alternatívák közül.

Normál, hibrid és szigetüzem egyben

Számos normál és hibridesíthető inverterrel találkozhatunk a piacon.

Mint bebizonyosodott, a normál invertereknek már-már leáldozott és a körülmények az energiatárolásra sarkallják azokat a fogyasztókat, akik nem engedik hogy áldozatává legyenek az elhatalmasodott energia árak miatt.

Akik hibridesíthető invertert választokkak, azok a fogyasztók egy fokkal jobb cipőben járnak, de sajnos ezen inverterek hibridesítése, a szükséges kiegészítők illetve az akkumulátorok kompatibilitásának korlátai miatt, meglehetősen drága beruházások, nem beszélve arról hogy ezek csak fél megoldások a korlátozott funkcionalitásuk és műszaki paramétereiknek köszönhetően.

Igen csak kevés valós full hibrid inverter lelhető fel a jelenlegi piacon, azok közül pedig még kevesebb amelyek megfelelnek azoknak az elvárásoknak amellyel maximálisan kihasználhatnánk a megtermelt energia előnyeit, energiavesztés nélkül és a gyakorlatban is élhető és kompromisszum nélküli használatot biztosítana.

UPS, Szünetmentes tápegység

A szünetmentes tápegység, konyha nyelven nem más mint egy áramszünet esetén, áramkimaradás nélkül fennmaradó energiaforrás amely biztosítja az energiaellátást a fogyasztók számára abban az esetben is amikor a szolgáltató közhálózatán áramszünet lép fel, ez esetben mikor a szomszédban minden elsötétül, nálunk továbbra is „égnek a fények” és zavartalanul használhatjuk a fogyasztóinkat amellyel meg is megkíméljük őket a hirtelen fellépő áramszünet okozta meghibásodásoktól. A jelenleg elérhető szünetmentes tápegységként is funkciónáló napelemes megoldások eléggé nagy kompromisszumokkal járnak, mind amellett hogy magas a bekerülési költségük.  

A problémáknak több okozata is van. Elsősorban a hosszú átkapcsolási idő okozta veszélyek és kellemetlenségek. Hosszú átkapcsolási idő esetén, amikor áramszünet lép fel a fogyasztók azonnal leállnak és kikapcsolnak ezzel kitéve a berendezéseket a meghibásodásnak, vagy éppen az adatvesztésnek és csak az átkapcsolási idő letelte után jutunk hozzá a tárolt energiához.

Másodsorban, ezekkel a megoldásokkal egy fázison válik elérhetővé a tárolt energia felhasználása, így fontos a szükségesnek vélt fogyasztókat ezen fázisra kötni, amely nem kis munkával és költséggel járhat, de mind emellett nem használhatunk rajta nagy teljesítményű berendezéseket mert az ilyenkor maximálisan leadott teljesítmény erősen korlátozott és az akkumulátorok kapacitása is kompromisszumokra késztet. Tehát tényleg csak a legszükségesebb fogyasztók energiaigényének kiszolgálására alkalmas, korlátozott ideig.

Lithium, byd és ólom-savas akkumulátor kezelés

Kétgtelen, hogy az energiafelhasználás jövője az energiatároló rendszerekben rejlik. Az egyetlen probléma, hogy borzasztóan drágák és hosszú-hosszú megtérülési időt eredményeznek, ami el tántorítja a felhasználókat a beruházásától.

Pedig ez így ebben a formában nem feltétlenül igaz!

A jelenlegi akkumulátoros rendszerek többsége, nem csak az akkumulátor egységnek / egységeknek köszönhetik a drága áraikat, persze ez is benne van a pakliban hiszen szinte minden elérhető és szolgáltatói engedélyes inverter, amely nem csak szigetüzemmódban hanem közhálózatra csatlakoztatva is képes funkcionálni, kizárólag vagy a saját márkás vagy egy egyéb meghatározott akkumulátor egységgel képes együttműködni így nincs lehetőségünk „választásra” és ezen akkumulátoroknak az árait a kizárólagos kompatibilitás miatt az átlagnál jóval magasabb áron határozzák meg a gyártók, forgalmazók, viszonteladók, nem beszélve arról hogy ezen akkumulátorok inverterrel való működésre bírásához több jelentős összegű kiegészítő berendezés is szükséges, hiszen ezen inverterek „csak” hibridesíthető inverterek, nem valós hibrid inverterek.

Tehát a valódi oka a drága akkumulátoros rendszereknek nem kizárólag az akkumulátor, hanem maga az inverter. 

Szélgenerátor és napelem kezelés

A Deye hibrid inverter nem csupán napelemes modulok kezelésére alkalmas, a szél energiájáből eredő egyenáramot is ugyan olyan könnyen alakítja át a fogyasztó berendezések számára is felhasználható váltóárammá, mint a nap energiáját, lehetőséged adva ezzel azon felhasználóknak is, akiknek az ingatlanjára nem kifizetődő napelemes rendszert telepíteni a helyszíni adottságok miatt.

Mivel a Deye invertereket a megújúló energia maximálisan gazdaságos felhasználására tervezték, így nem kell eldöntenünk hogy napelemet, vagy szélgenerátort szeretnénk hiszen tökéletesen megférnek egymás mellett, ugyan azon rendszerben.

Miért és hogyan?

Télen, a napelemes rendszerek termelése, nagyságrendileg 15-20 %-a a rendszer névleges teljesítményének, amely bár teljesen köztudott és elfogadott, egy kisebb teljesítményű szélgenerátor néha nagy segítséget nyújthat a téli hónapokban vagy borús napokon az akkumulátorok töltésében vagy éppen az aktív fogyasztók energiaellátásában, jelentős megtakarításokat eredményezve a villanyszámlánkban.

Ha ma bárki úgy dönt hogy teljesen függetlenedne és teljes szigetüzemben szeretné használni a napelemes rendszerét, akkor ennek a személynek jelenleg nagyon-nagyon kevés a választéka, legalább is olyan választéka amely kompromisszumok nélküli.

Szeretünk biztosra menni és mindíg fentartani a lehetőséget egy „B” opcióra ha valami probléma lenne és félünk hogy nem úgy sül a dolgunk ahogyan azt elképzeltük. 

Ha már van napelemes rendszerünk akkor a meglévő inverter biztosan nem lesz képes szigetüzemű működésre, ha még nincs de olyan invertert szeretnénk választani amely „B” opcióként még is képes lehet a későbbiekben csatlakozni a közhálózatra megint csak nagyon-nagyon nehéz dolgunk lesz és kompromisszumokkal teli.

A Deye hibrid inverterek nem csak „B” hanem „C” opciót is biztosítanak. A Deye inverterekre csatlakoztathatunk dízelgenerátort amelyet az inverter vezérel, illetve kapcsol ki és be amikor előfordulna a legrosszabb eset szigetüzemű működés esetén; amikor el fogyna az energia és sem a napelemekből sem az akkumulátorból nem lennénk képesek ellátni a fogyasztóinkat ebben az esetben a csatlakoztatott generátor automatikusan üzemi állapotba kerül és kiszolgálja az igényeinket, feltölti az akkumulátorunkat majd ha végzett a feladatával kikapcsolt állapotba helyezi magát az inverter parancsszavára.

Arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva a felhasználó még is úgy gondolja hogy csatlakozna a közhálózathoz, azt is megteheti hiszen a Deye inverterek az engedélyezett inverterek listáján szerepel és kompromiszommok nélkül használhatjuk hibrid üzemmódban

Akiknek már van meglévő napelemes rendszerük, de szeretnék kihasználni a Deye hibrid inverter összes adottságát és lehetőségét, azoknak sem kell izgulniuk hiszen a Deye hibrid inverterek integrálhatóak meglévő napelemes rendszerekbe, felvértezve ezzel a régi rendszerét Deye összes tulajdonságával.

Időzíthető visszatáplálási időszak, akkumulátorról is

Mi sem biztosabb annál, hogy hamarosan elérkezünk azon időszakhoz amikor a felhasználók csak bruttós elszámolási rendszerben számolhatják el a szolgáltatóval a megtermelt energiájukat.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználó által nyáron visszatáplált 1kWh energiája többé már nem lesz egyenértékű a szolgáltatótól vételezett 1kWh energiával. Forint alapú elszámoláson fog történni az elszámolás, vagy pl. a szolgáltatótól vételezett 1kWh energiáért fizetünk 70Ft-ot, addig a mi visszatáplált energiánk csak ennél jóval kevesebbet fog érni és elfelejthetjük a kWh-kWh alapú elszámolást.

Minden bizonnyal változó áron fog történni az árszabás napi időszakra bontások szerint. Ami azt jelenti, hogy amikor kevésbé terhelt a szolgáltató hálózata akkor olcsóbban juthatunk hozzá a szolgáltató energiájához, a terhelt időszakokban pedig drágábban, ám ez fordítva is igaz lehet, vagyis a terheltebb időszakokban a mi energiánk is többet érhet a szolgáltatónak mint amikor egyébként kevésbé terhelt. A csúcs időszak, amikor a közhálózatt terheltebb a nap többi napjánál 17:00 és 23:00 közé esik, ám ezen időszaknak csak kevés részében tudunk visszatáplálni, ha egyáltalán nem éljük fel azonnal a fogyasztóinkkal a termelésünket, de amint besötétedett… akkor már végképp lehetetlen, pedig ekkor a mi energiánk is többet érne…

Időzíthető visszatáplálási időszak

Természetesen a Deye erre is megoldást nyújt, hiszen a többféleképpen vezérelhető visszatáplálási és töltési ciklusai időzíthetőek azaz akár vissza tölthetjük a „drága energiánkat” csúcsidőben amikor többet ér, majd időzíthetjük arra is hogy töltsük fel az akkumulátorunkat hajnalban közhálózatról amikor a szolgáltató energiája a legkevesebbet ér. 

Mielőtt megkérdeznéd… Igen! 

Az akkumulátorokat nem csak a napelemek vagy szélgenerátorok felől tölthetjük éppen csak akkor amikor azok termelnek, hanem váltóárammal is feltölthetjük azt a szolgáltató hálózatáról, éppen amikor kevesebbet ér az ő energiája mind ezt úgy hogy bármikor módosíthatunk az időzítéseken.

Okos fogyasztók kezelése

Deye hibrid inverter és okosfogyasztók

A jelenlegi helyzetben, mikor nem táplálhatunk vissza a szolgáltató hálózatára, nagyon-nagyon sok megtermelt értékes energia kárba vész, hiszen a viszwattvédelemnek hála, az inverterek csak annyi egyenáramot alakítanak váltóárammá amely kiszolgálja a pillatnyi energiafelhasználásunkat a fogyasztóink által és amikor kevesebb a fogyasztásunk mint a termelésünk, a különbözet elvész és sajnos soha semilyen formában nem is kapjuk vissza.

A Deye hibrid inverter ebben az esetben sem hagyja azt, hogy a tiszta és drága energia csak úgy eltékozódjon, a Deye számára nincs fölösleges energia amit elpazarolni engedne hiszen mindig tudunk mit kezdeni a feleslegesnek vélt energiával.

Amikor fenn áll az a helyzet, hogy nem táplálhatunk vissza és a fogyasztásunk kevesebb mint az épp általunk megtermelt zöld energia és ezzel a töblett energiával már az akkumulátorokat sem tudjuk tölteni mert azok teljesen fel vannak töltve akkor a „felesleges” energiánk nem vész el. Erre tervezték a Deye okos portját amely három fázisú. Ez a csatlakozási pont, abban az esetben kerül áramellátás alá  amikor az egyébként kárba veszne a visszatáplálás korlátozása miatt és ekkor a csatlakoztatott fogyasztók használják fel a „felesleges” -nek vélt többlet energiát.

Deye hibrid inverter

Ha szeretne többet tudni Deye termékeinkről, viszonteladói árainkról (mennyiségi kedvezményekkel) keressen minket üzenetben, vagy tekintse meg kiskereskedelmi webáruházunkat